Nice, drago mi je da sam pomogao ![]()
Pushane su promjene u dhmz-weather-card.js na git. Od @INTEL -ove verzije promjenjena je jedino boja filla pozadine i naslov x-osi da se vide dani u tjednu.
Zahvaljujem. Ovo sve što si ti stavio u configuration.yaml stavio sam i ja. I taj dio mi radi. Ne znam kako da prikažem graf i kako da dodam ovo sa slike
Jer kad to dodam u configuration.yaml i odem testirati konfiguraciju, dobijem ovo kao rezultat:
Ne, krivo se razumijete - card se dodaje na dashboardu, ne u configuration.yaml.
Ako ne koristiš opciju da ti HACS instalira card, nego želiš to napraviti ručno kako piše u uputama. Te upute su se malo primjenile, jer sada HA ima aplikacije za editiranje lovelace konfiguracije, pa ih ne radiš kroz file.
Znači ako radiš ručno, onda prvo odeš prvo na edit dashboard:
Nakon toga kliknes na Menu “…” i onda “Manage resources”.
Tu ides na “Add resource” i napises mjesto gdje si stavio dhmt-weather-card.js file - obično je to /local/dhmz-weather-card.js
Sve ovo NE MORAŠ raditi ako koristiš HACS - koji će ti sve ovo sam editirati i podesiti.
Kada si dodao resource, možeš dodati i card. Opet odes na edit dashboard - i kako već želiš dodati novi card (ima više načina kako će ti otvoriti taj “Add Card” screen ovisno koji layout koristiš - to su novije HA verzije isto dosta izmjenile). Npr. možeš sa ovim dolje “Add Card” buttonom:
U popupu za add card, scrollas se na dno i kliknes na manually.
NAkon toga uneses ovaj config koji si unosio ali bez pre linije card. Ovako:
Nakon toga bi ti trebao prikazati custom card.
Pozdrav ljudi, nakon zadnjeg updejta konačno imamo graf ![]()
Ikona doduše fali ali i ovo je već OK.
Meni to ovako izgleda (malo drugačije nego gore tebi na slikama @kpisacic
Graf je drugačiji jer sam ti poslao sliku sa svoje produkcije gdje jos imam stari HA i stari graf, ali ovo je novi izgleda.
Ikona je zbog “povjetarac”, moze info koji je grad, tj. lokacija?
Zahvaljujem se na detaljnim uputama.
U resources sam već to prije dodao, samo nisam znao kako dodati ovu karticu. Sad sam i to dodao. Thx. Napravio sam i nadogradnju modula te prebacio novi file dhmz-weather-card.js u www folder
No, i dalje nemam graf.
Link do file-a dhmz-weather-card.js je ispravan kao što se vidi na slici ispod.
Imaš li ideju zašto se graf ne ispisuje.
Da li si uzeo zadnju verziju, onu od jucer? Ako imas verziju od prije (počeo si pisati o problemu prije nego sam ja stavio fix), onda je upravo ovakav izgled da ne prijazuje graf.
I da, nekada kada se stavljaju novije verzije JS-ova, pomaže obrisati cache browsera.
Yes. Thx. Brisanje cachea browsera je riješilo problem. Sad mi radi i graf.
Veliko hvala.
Lokacija je Zadar!
Thanks!
Na žalost ja nemam sreće. Mrdam evo već dva sata i ne kužim gdje je problem. Potpuno sam zamijenio sve datoteke i ispraznio cache… I ništa. Također vidim da nešto ne štima. Obrišem dhmz-weather-card.js i bez te datoteke mi se sve prikazuje kao i do sada, samo bez grafa. Kao da ništa nisam napravio. Nikakve promjene se ne događaju, sve kao i do sada. Također, ovo Manage resources kod mene ne postoji pa ne mogu ništa ni raditi po tom pitanju.
EDIT: Nemam graf u Chrome na PC-ju, nemam ga na mobitelu i nemam ga na tablet računalu. Idem probati u Firefoxu i tamo sada ima graf. Baš svašta.
EDIT 2: Moj propust. Brisao sam cache sa Shift+Ctrl+R. Ipak to treba učiniti u postavkama samog browsera. Sad radi i u Chrome.
EDIT 3: Manage resources mi nije bio prikazan jer nisam imao uključen napredni način rada
Gdje se može pronaći popis svih mogućih stanja koja vraća npr. senzor sensor.dhmz_sensor_slavonski_brod_condition
Treban napraviti nekakvu automatizaciju, a ista mi ovisi stanju koje vraća taj senzor (sunčano, oblačno, potpuno oblačno, …).
Condition mislim da se čita iz XML taga “Vrijema”, koji je tekstualni, i ja nisam našao popis svih dozvoljenih. Ali sam isti mislio da jada bi to imao, mogao bih napraviti dodatni mapping za one trenutke kada se je prikazuje ikona vremenskih prilika.
Za ikonu vremenskih prilika se koristi XML tag “VrijemeZnak”, koji ima definirane vrijednosti - npr se prepoznaju ovdje DHMZ-home-assistant-custom-component/custom_components/dhmz/weather.py at 84e899c872c11c252abd75e02e14095df4d47090 · kpisacic/DHMZ-home-assistant-custom-component · GitHub
Lp,k.