Home Assistant Community

Hass Configurator Installation and Autostart: "hassconfigurator.service: Failed with result 'exit-code'."

#1

Hey Guys,
I`m fresh here from the OpenHAB because i dont like the system and search for a better.

HASS should be fine for me. By the way sorry for my bad englisch I´m from Germany …

I have added hass-configurator.systemd and settings.conf from this GitHub on my Raspberry Pi 3b with Raspbian Stretch and manually installed and runned home-assistant.

When i start:

$ sudo systemctl status hassconfigurator

i get following:

 hassconfigurator.service - HASS-Configurator
   Loaded: loaded (/etc/systemd/system/hassconfigurator.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2018-02-05 20:31:13 CET; 2min 38s ago
  Process: 616 ExecStart=/usr/bin/python3 /home/homeassistant/.homeassistant/configurator.py settings.conf (code=exited, status=210/CHROOT)
 Main PID: 616 (code=exited, status=210/CHROOT)

Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: hassconfigurator.service: Failed with result 'exit-code'.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: hassconfigurator.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: Stopped HASS-Configurator.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: hassconfigurator.service: Start request repeated too quickly.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: Failed to start HASS-Configurator.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: hassconfigurator.service: Unit entered failed state.
Feb 05 20:31:13 raspberrypi systemd[1]: hassconfigurator.service: Failed with result 'exit-code'.

Hope anyone can help me.

I´m very new on Raspi, linux and smarthome automation.

Thanks a lot.

Best Greetings
Ned

#2

This seems like a question for the developer of that tool. Have you tried his github issues page? This isn’t exactly a Home Assistant issue.

#3

okay i will go to the github page …

thank you :frowning:

Edit: I made it, have done the install again and it works …

#4

Hi,

For those who has the same problem, you can find solutions on this page :

It works for me.