💡 Sensor Light - Motion Sensor - Door Sensor - Sun Elevation - LUX Value - Scenes - Time - Light Control - Device Tracker - Night Lights

@parallelsys

In the "Ambient Light Sensor - Site Conditions" select the “Yes” option.

Blacky :smiley:

I did, and still does it. :frowning:

@parallelsys

Could you please provide us your YAML of the automation? This YAML code are the settings you have selected in the automation so I can help. To do this go into your automation, top right 3 dots, Edit in YAML, copy all the code, come back to the forum and in your reply at the top tool bar click on “</>” and paste code in there.

Blacky :smiley:

1 Like

Ignore the names in the sensor as I move them and cant rename them because smartthings won’t change them in the integration.

alias: Sensor Light Master Bedroom Restroom
description: ""
use_blueprint:
  path: Blackshome/sensor-light.yaml
  input:
    motion_trigger:
      - binary_sensor.master_restroom_sensor_motion
      - binary_sensor.office_motion_sensor_motion
    light_switch:
      entity_id:
        - light.master_bedroom_sink
        - light.master_bedroom_main_lights
    time_delay: 10
    include_light_control:
      - use_brightness
      - use_transition
    light_brightness: 100
    light_transition_on: 0.5
    light_transition_off: 10
    after_time: "18:00:00"
    include_time: time_disabled
    before_time: "08:00:00"
    include_night_lights: night_lights_enabled
    night_lights:
      entity_id: light.master_bedroom_main_lights
    night_time_delay: 10
    include_night_light_control:
      - use_brightness
      - use_transition
    night_light_transition_on: 0.5
    night_light_colour_temperature: 5000
    night_light_transition_off: 10
    night_lights_after_time: "00:00:00"
    night_lights_before_time: "06:30:00"
    ambient_light_sensor: sensor.master_restroom_sensor_illuminance
    include_ambient: ambient_enabled
    night_lights_conditions:
      - time_enabled
    night_light_brightness: 20
    dynamic_lighting_lux_sensor: sensor.master_restroom_sensor_illuminance
    ambient_light_options: ambient_light_option_enabled
    dynamic_lighting_min_brightness: 0
    include_dynamic_lighting: enable_lux_controled_brightness
    dynamic_lighting_max_lux: 400
    dynamic_lighting_heartbeat: 1

@parallelsys

Can you please group your motion sensors and test it. How to set up group sensors please Click Here.

Blacky :smiley:

New update 5.5

Bugs Fixes :bug:

  • Fixed bugs in By-pass option when entering by-passes entities in a disabled option and entity is ON preventing the by-pass option from running correctly.

If you like this blueprint? Consider hitting the :heart: button in the top post :+1:

If you like my blueprints, and would like to show your support or just say thank you? Click Here :smiling_face_with_three_hearts:

Enjoy

Blacky :grinning:

2 Likes

Testing and will report back.

Thanks!

Did that and still the same issue.

BUT

I change the sensor for the Dynamic Light - Ambient Light Sensor to my secondary (The one away from the light) and it stopped going back and forward. I was also able to confirm that when I go back to the main Sensor it flips back and forward between dimmed and 100%…

Both Sensor (Main Sensor and Secondary Sensor) are Z-Wave and both have the same settings…

  • 20 Second Motion Sensor Delay
  • High Sensitivity
  • 8 Minute Report Interval

@parallelsys

I see, this will be the dynamic lighting control. You can use the transition to slow this down. You heartbeat is 1 min and your transition is 1/2 second to 10 seconds. You will have to adjust the transition and the heartbeat. Maybe start with your transition greater then your heartbeat 2:1 ratio. The transition slider you will have to type your values in and click save. Also positioning the LUX sensor were it will be less effected by the lights will help to.

Let me know how you go, as it will help with future development.

Blacky :smiley:

1 Like

Got it. Will report back.

New update 5.6

Bugs Fixes :bug:

  • Fixed bugs in By-pass option when two or more by-pass were ON and one turned OFF.

If you like this blueprint? Consider hitting the :heart: button in the top post :+1:

If you like my blueprints, and would like to show your support or just say thank you? Click Here :smiling_face_with_three_hearts:

Enjoy

Blacky :grinning:

3 Likes

Is it just me? I get the following error while trying to import your Blueprint:

Invalid blueprint: extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘ambient_light_sensor’][‘selector’][‘filter’]. Got None extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘dynamic_lighting_lux_sensor’][‘selector’][‘filter’]. Got None extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘end_scenes’][‘selector’][‘filter’]. Got None extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘motion_trigger’][‘selector’][‘filter’]. Got None extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘people’][‘selector’][‘filter’]. Got None extra keys not allowed @ data[‘blueprint’][‘input’][‘zone’][‘selector’][‘filter’]. Got None

Please update your HA, looks like you may be on an old version.

Blacky :smiley:

1 Like

Will you be adding a Lux controlled brightness + color temp option? I love the lux controlled brightness, but really really want it combined with sun elevation color temp.

2 Likes

+1 this. I would love to see this.

1 Like

Hi, this is super cool and saves a lot of work creating automations but I can’t make mine turn on the lights using an occupancy sensor. The lights turn off though and pretty fast ignoring the cooling off period I set up. What am I doing wrong? Thanks!

Did you make sure you only have Entities listed in the ‘Lights - Switches - Scenes - Scripts *’ section? If you have Areas or Devices listed there, you need to expand them out to the actual Entities.

1 Like

Yes. I even tried one at a time. It only turns them off.

A lot of work has gone into the next release. Final testing is being done. I hope you like it.

Blacky :smiley:

2 Likes

@square

Hi Dennis,

If it is not turning them ON it will not turn them OFF trough the normal trigger. Check your logbook to see what is turning them OFF as something could be going on here.

Could you please provide us your YAML of the automation? This YAML code are the settings you have selected in the automation so I can help. To do this go into your automation, top right 3 dots, Edit in YAML, copy all the code, come back to the forum and in your reply at the top tool bar click on “</>” and paste code in there.

Blacky :smiley: