ZHA with Digi XBee 3 USB Adapter

Hi,
I am setting up following XBee 3 USB adapter with HA (fresh install): XU3-A11 - Digi XBee 3 USB Adapter - US, Canada and EMEA | Digi International

Adapter updated with latest firmware using Digi’s XCTU tool:
Digi XBee3 802.15.4
Product Family: XB3-24
Firmware version: 200D (Newest)

Baudrate is set 57600

However when I am trying to add this stick to HA I am getting following error:

Logger: homeassistant.config_entries
Source: config_entries.py:344
First occurred: 11:28:12 AM (1 occurrences)
Last logged: 11:28:12 AM

Config entry 'FT232R USB UART - FT232R USB UART, s/n: ANZ22CEJ - FTDI' for zha integration not ready yet: [Errno 2] could not open port /dev/serial/by-id/usb-FTDI_FT232R_USB_UART_ANZ22CEJ-if00-port0: [Errno 2] No such file or directory: '/dev/serial/by-id/usb-FTDI_FT232R_USB_UART_ANZ22CEJ-if00-port0'; Retrying in background

Note I have successfully tested integration with other modules, namely:

Digi XBee3 Zigbee 3.0 TH
Product Family: XB3-24
Firmware version: 100D (Newest)

As well as TI LaunchPad kit board
LAUNCHXL-CC26X2R1

Where I can modify COM port setting in the HA so that device is recognized?
Thanks

Replying to @aniva (my own) question regarding

XU3-A11 - Digi XBee 3 USB Adapter - US, Canada and EMEA | Digi International

Adapter ships with following Firmware:
Digi XBee3 802.15.4
Product Family: XB3-24
Firmware version: 200D (Newest)

To get it to work with ZHA need to change firmware using Digi XCTU tool to
Digi XBee3 Zigbee 3.0
Product Family: XB3-24
Firmware version: 100D (Newest)
image

and now it works perfectly with HA ZHA, just does not support for example Aqara MCCGQ14 LM ( model: lumi.magnet.acn001 )

Hi Aniva,

I recently flashed this firmware as above and I still cant get ZHA to work with this dongle. Are you able to read your dongle settings using the XCTU program and send me a screen shot of you current settings which got this adaptor to work with your ZHA please? Looking forward to your reply. Thank you.

Regards,
Basheer