Home Assistant Community

Switch telnet - acionamento de reles via telnet

switch
Tags: #<Tag:0x00007fcf4f8d0600>
#1

Bom dia!

Tenho o HA instalado em uma VM em meu computador com windows 10, estou tentando fazer com que o HA comunique com um switch chamado MA-1000 da COMM5, ele comunica via telnet.

Do meu computador consigo ativar e desativar os reles utilizando comandos via telnet, porem não consigo pelo HA.

Os comandos para acionar os reles via TELNET são:

SET 1 para ativar o relé 1

e

RESET 1 para desativar o relé 1;

Tentei configurar o HA da seguinte forma:

Example configuration.yaml entry

switch:
platform: telnet
switches:
projector:
resource: 192.168.0.102
port: 5000
command_on: “SET 1”
command_off: “RESET 1”
command_state: “PWR?”
value_template: ‘{{ value == “PWR=01” }}’

O que mais preciso fazer para funcionar?

Obrigado.

#2

Ты правда думаешь, что кто-нибудь ответит тебе португальским письмом? Я предлагаю вам задать свой вопрос по-английски.

1 Like
#3

Good Morning!

I have HA installed in a VM on my computer with windows 10, I’m trying to get HA to communicate with a switch called MA-1000 from COMM5, it communicates via telnet.

From my computer I can activate and deactivate relays using commands via telnet, but I can not get HA.

The commands for activating the relays via TELNET are:

SET 1 to activate relay 1

and

RESET 1 to disable relay 1;

I tried configuring the HA as follows:
Example configuration.yaml entry

switch:
platform: telnet
switches:
projector:
resource: 192.168.0.102
port: 5000
command_on: “SET 1”
command_off: “RESET 1”
command_state: “PWR?”
value_template: ‘{{value == “PWR = 01”}}’

What else do I need to do to work?

Thank you.

#4

Hi,
And if you really want someone to help you please read this:


Without forgetting chapter 11.

1 Like