Tp-Link Tapo L930 (LED Light strip)

Hi,

Noob here so please bare with.

I have Tp-Link Tapo L930 LED Light strip working via the integration.

I can select light effect via the below within the light

But I can’t see any of my custom effects that I make.

I can see them when applied within the tapo app on my phone within the dev console. Effect is called “test” as below

> min_color_temp_kelvin: 2500
> max_color_temp_kelvin: 6500
> min_mireds: 153
> max_mireds: 400
> effect_list:
>   - bubblingcauldron
>   - aurora
>   - candycane
>   - christmas
>   - flicker
>   - christmaslight
>   - hanukkah
>   - hauntedmansion
>   - icicle
>   - lightning
>   - ocean
>   - rainbow
>   - raindrop
>   - spring
>   - sunrise
>   - sunset
>   - valentines
> supported_color_modes:
>   - color_temp
>   - hs
> effect: test
> color_mode: color_temp
> brightness: 255
> color_temp_kelvin: 5235
> color_temp: 191
> hs_color:
>   - 27.321
>   - 16.142
> rgb_color:
>   - 255
>   - 232
>   - 213
> xy_color:
>   - 0.364
>   - 0.347
> friendly_name: Bed
> supported_features: 4

The dev console as above shows effect as “test” but I can’t apply this within call service\light either as an effect or profile.

Does anyone know how to apply this within HA?

Thanks all

Can’t offer help, but do have a question. I have the L930 to, but in my case I’m not presented even with the tapo build in effects that you can see (effect_list).

Did you have to do anything to make them available inside HA?

There is a HACS integration that I use for the 930 and that offers the effects option. I guess this is being used here as well.

1 Like

Hello. I am having a similar problem. I have a L930 that I added through the TP-Link Smart Home integration. It does not have an option anywhere to see or toggle Effects. I installed HACS and the Tapo Controller from GitHub as suggested above, and no dice. I have deleted the L930 and re-added it, and also restarted the Home Assistant several times, and still no dice. If I had hair left, I would start to pull it out soon.

I just want to be able to change effects in Home Assistant. Any help would be appreciated!