Zigbee2MQTT - Some HUE light switches stopped working

Tags: #<Tag:0x00007f326e9d1a78>

Hi there,

Did a quick search but couldn’t find my answer.

I have been running Zigbee2MQTT so that I can use Philips Hue light switches for quite a while now.
There are 4 devices at the moment, 2 of them still work fine but the other 2 just stopped working.

When I check the log file for Zigbee2MQTT I see this if I hold down the 4 Hue buttons to do a reset :

zigbee2mqtt:info  2020-10-07 16:31:32: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/bridge/log', payload '{"type":"device_announced","message":"announce","meta":{"friendly_name":"0x0017880106a6678b"}}'
zigbee2mqtt:info  2020-10-07 16:32:41: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/0x0017880106a6678b', payload '{"update_available":true,"counter":1,"linkquality":31,"brightness":1,"battery":1}'
zigbee2mqtt:info  2020-10-07 16:32:41: Update available for '0x0017880106a6678b'
zigbee2mqtt:info  2020-10-07 16:32:41: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/bridge/log', payload '{"type":"ota_update","message":"Update available for '0x0017880106a6678b'","meta":{"status":"available","device":"0x0017880106a6678b"}}'

When I press a button on either of the light switches, there is no red or green light, and nothing in the log. I have tried changing the batteries in the switches, but still no joy.

Does anyone have an ideas what may have happened, and what I can do to rectify it please?
Happy to provide more information if needed.

Please be gentle, I am not very experienced with this stuff :blush:

Friendly bump :slight_smile:

If anyone else has experienced this issue, I’d really appreciate some help over here. Thankyou.