Error setting up HubZ Smart Home Controller

I’m running it on a VM on unraid.
Version 2021.10.4
I’m using the GoControl HUSBZB-1 USB Hub
HA detected the z-wave and it worked fine but zigbee didn’t, i got this error

Traceback (most recent call last)
  File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/config_entries.py", line 304, in async_setup
    result = await component.async_setup_entry(hass, self)  # type: ignore
  File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/zha/__init__.py", line 102, in async_setup_entry
    await zha_gateway.async_initialize()
  File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/zha/core/gateway.py", line 152, in async_initialize
    self.application_controller = await app_controller_cls.new(
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/application.py", line 61, in new
    await app._load_db()
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/application.py", line 50, in _load_db
    self._dblistener = await zigpy.appdb.PersistingListener.new(database_file, self)
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/appdb.py", line 85, in new
    await listener.initialize_tables()
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/appdb.py", line 72, in initialize_tables
    await self._run_migrations()
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/appdb.py", line 571, in _run_migrations
    await migration()
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/appdb.py", line 709, in _migrate_to_v7
    await self._migrate_tables(
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/zigpy/appdb.py", line 588, in _migrate_tables
    async with self.execute(f"SELECT * FROM {old_table}") as cursor:
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/aiosqlite/context.py", line 41, in __aenter__
    self._obj = await self._coro
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/aiosqlite/core.py", line 184, in execute
    cursor = await self._execute(self._conn.execute, sql, parameters)
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/aiosqlite/core.py", line 129, in _execute
    return await future
  File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/aiosqlite/core.py", line 102, in run
    result = function()
sqlite3.OperationalError: no such table: endpoints_v6

I am having the same problem with my HubZ Smart Home Controller. Anything past core-2021.9.7 breaks my ZHA integration. Can’t figure out why. Any suggestions?

Similar issues here, updated to fix a different bug, since updates devices are broke. Tried removing and readding zha, log just gets flooded with zha errors. Zwave plug-in is working for device on same stick though.

Here are the errors that flood my log:

* [0x2A4F:1:0x0702]: async_initialize: all attempts have failed: [DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0702]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0702]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0702]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0702]: Message send failure')]
* [0x2A4F:1:0x0006]: async_initialize: all attempts have failed: [DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0006]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0006]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0006]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0006]: Message send failure')]
* [0x2A4F:1:0x0008]: async_initialize: all attempts have failed: [DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0008]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0008]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0008]: Message send failure'), DeliveryError('[0x2a4f:1:0x0008]: Message send failure')]

I’m also having this issue. Did any of you ever figure it out? @ejkeebler @ayair @sugna123321

i was pretty new to HA so I just made a new VM. that worked

No, and I find it hard to believe there hasn’t been more support for this issue which renders my Home Assistant setup almost unusable. Interesting.